SCHIEDAM

Omstreeks 1700 maakte de haringvisserij definitief plaats voor de moutwijnindustrie. Deze branderijen lokten veel brandersknechten uit Brabant en Duitsland naar
Schiedam. Tot omstreeks 1910 stond alles in Schiedam in het teken van de uit kleine bedrijven bestaande moutwijnindustrie. Op het hoogtepunt, in 1883 telde Schiedam 400 stokerijen/branderijen en 20 molens.  

Nog altijd staat Schiedam bekend als de Jeneverstad van Nederland en worden er vandaag de dag nog altijd prachtige likeuren, jenevers en andere gedistilleerde dranken vervaardigd. 

Wat maakt Onder De Boompjes zo speciaal?

In tegenstelling tot de meeste distilleerderijen maken wij zelf onze moutwijnen én vullen we alles zelf af. Iedere fles wordt tot wel 6 keer gecontroleerd voordat hij de deur uitgaat. De meeste jenever producenten kopen hun moutwijn in in België. Wij doen dat niet, en dat gaan we ook niet doen. We geloven namelijk dat we onze producten willen stoken en niet iemand ander's distillaat herverpakken. Dat maakt onze distilleerderij een échte distilleerderij; de liefde en toewijding voor onze producten.

Onze 2 meesterdistillateurs John en Justus zijn nog altijd aan het pionieren met zijn talloze esprits en mout combinaties. We nodigen je van harte uit om eens een keertje alles met eigen ogen te zien.

.

 Justus Walop; Meester (onrust)stoker.

Justus Walop; Meester (onrust)stoker.